W czym piec mięso? Zobacz triki jak piec mięso!
Do przygotowania aromatycznej pieczeni wcale nie potrzebujesz naczynia żaroodpornego. Pieczeń możesz przyrządzić z powodzeniem również na tradycyjnej kuchence elektrycznej, pod warunkiem, że znajdziesz do tego odpowiednie garnki albo brytfanki. Jakie?
Do przygotowania aromatycznej pieczeni wcale nie potrzebujesz naczynia żaroodpornego. Pieczeń możesz przyrządzić z powodzeniem również na tradycyjnej kuchence elektrycznej, pod warunkiem, że znajdziesz do tego odpowiednie garnki albo brytfanki. Jakie?
- garnki aluminiowe z powłoką non – stick
czasem jest tak, że piekarnik jest już zwyczajnie zajęty. Chcesz przecież jeszcze upiec pyszne ciasto z rabarbarem, dostałaś przepis na fantastyczne bułeczki drożdżowe z ziołami, albo zwyczajnie dla najmłodszych planujesz frytki. Zajęcie piekarnika na 2 – 3 godziny nie wchodzi więc w rachubę. Wtedy z pomocą przychodzą garnki aluminiowe z nieprzywierającą powłoką non stick, np. od firmy Valdinox. Tutaj bardzo ważna jest ta powłoka, inaczej pieczeń może cały czas przywierać do spodu, niszcząc efekt Twojej pracy. Ponadto aluminium jest tutaj bardzo wdzięcznym materiałem. Dzięki temu, że szybko się nagrzewa, a do tego równomiernie rozprowadza ciepło, zapewnia bardzo fajne efekty końcowe. Każda pieczeń będzie soczysta i dobrze przyrządzona.
- brytfanki z pokrywkami
Brytfanki to chyba najpopularniejsze naczynia, używane do zapiekania mięs. Świetnie sprawdzają się na kuchence, ale i w piekarniku. Pamiętały je nasze babcie i mamy i pewnie też korzystać z nich będą nasze dzieci. Dziś nowoczesne rozwiązania pozwalają o wiele efektywniej przyrządzać potrawy w brytfankach. Najlepsze brytfanny dostaniesz na amart.pl
Zerknij na najlepsze propozycje:
- Valdinox Rock – to jedno z naczyń, które warto mieć w domu. Prostokątna brytfanna z powłoką Dyfon o efekcie kamienia zapewni radość w kuchni i wizualne efekty na stole. Szklana pokrywa pozwala bez ciągłego podnoszenia, doglądać pieczeni, a grube ścianki rewelacyjnie utrzymają właściwą temperaturę w środku naczynia. Pokrywa szklana jest żaroodporna i na tyle głęboka, że z powodzeniem wykorzystasz ją jako drugie naczynie w kuchni.
- Valdinox Expert – profesjonalne naczynie, które wykorzystasz na każdym rodzaju kuchenki, również indukcyjnej. Nieprzywieralna powłoka i grube ścianki zapewniają odpowiedni komfort podczas przyrządzania posiłków, a elegancki wygląd pozwala serwować potrawy w brytfannie bezpośrednio na stole.
- Brytfanna emaliowana – jeśli szukasz sterylnego, antyalergicznego naczynia, to z pewnością idealnym wyborem będzie brytfanna emaliowana. Solidnie wykonana nadaje się i do duszenia i pieczenia i również okazale zaprezentuje się na stole.