Social menu is not set. You need to create menu and assign it to Social Menu on Menu Settings.

27 lutego 2024

Hotel i restauracja w Gorzowie

Mieszcząca się w Hotelu Mieszko restauracja (Gorzów Wielkopolski) serwuje różnorodne menu, a specjalnością szefa kuchni są dania polskie i staropolskie. Chcąc najlepiej zjeść, warto wybrać dania, którymi zajadała się polska szlachta.

Oda Restauracja – Gorzów Wielkopolski na imprezy okolicznościowe

Organizowanie imprez okolicznościowych w restauracji jest wygodne, więc już niewiele osób urządza je w domach. Wystarczy wybrać lokal i ustalić menu, a resztą zajmuje się restauracja w Gorzowie. Z tego też względu nie tylko wesela i bankiety, ale również urodziny, jubileusze, chrzciny, komunie, małe kameralne uroczystości odbywają się w restauracji. Dla gości ważne jest menu, by podane dania przez profesjonalną obsługę, miały wyjątkowy smak. Ładny wystrój sali i klimatyzacja wpływają na dobre samopoczucie uczestników.

W samym sercu Gorzowa jest wyjątkowe miejsce, oferujące bogate menu: makarony, dania rybne i mięsne oraz desery, ale można zamówić także dobrą pizzę. Sala pomieści 160 osób, więc odbywają się również przyjęcia weselne. Restauracja w Gorzowie Wielkopolskim zaskakuje pomysłowością smaków i różnorodnością dań, więc sala jest rezerwowana na jubileusze, spotkania biznesowe oraz imprezy integracyjne, przez firmy z całej Polski. Restauracja jest częścią Hotelu Mieszko, dysponującego pokojami i apartamentami, komfortowo wyposażonymi.

Dania mięsne i rybne z kuchni polskiej i staropolskiej – Gorzów Wielkopolski

Na kulinarnej mapie Gorzowa jest wiele restauracji, w których można smacznie zjeść. Poszukując polskich potraw, warto odwiedzić Hotel Mieszko, gdzie mieści się Restauracja Oda. Serwowane jest również jedzenie z kuchni staropolskiej. Potrawy są przygotowywane według dawnych receptur, więc można delektować się wykwintnymi smakami, podobnie jak to robiła dawna szlachta. Polskie jedzenie od zawsze cieszyło podniebienia polskich i zagranicznych konsumentów, niezależnie od tego, jaką klasę społeczną reprezentowali.

Rodzima kuchnia polska i staropolska zaliczana była do najlepszych w Europie, dlatego dygnitarze, arystokracja i znani artyści przyjeżdżający do Polski rozkoszowali się w naszych daniach. W czym tkwił sekret staropolskiego jedzenia? Przede wszystkim w smakach słodko-kwaśnych i pikantnych. Potrawy przyprawiano octem, cytryną, pieprzem, szafranem, lubczykiem, kminkiem, jałowcem, rozmarynem, a nawet miętą. Dodawano czosnek, cebulę, rodzynki, grzyb, konfitury i świeże owoce. Podstawą kuchni staropolskiej były: zupy, mięso wieprzowe, drób, dziczyzna i ryby, ale także kaszanka, pasztety, dania mączne. Menu było urozmaicone, co zależało od zamożności danego domu.

Materiał zewnętrzny

0 0 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
0
Dodaj komentarzx