Naturalna czekolada. Tabliczka, która zmieni Twój sposób patrzenia na słodycze!

Mówi się o tym, że tabliczka czekolady nie pyta, tabliczka czekolady rozumie. Uwielbiamy czekoladę i uwielbiamy się w niej rozsmakowywać. Nierzadko jednak nie odbywa się to bez wyrzutów sumienia, ponieważ wraz z każdą kostką przyjmujemy nie tylko sporą ilość kalorii, ale również przeróżnych substancji, które niezbyt dobrze wpływają na nasze zdrowie. Na szczęście jest naturalna czekolada, tworzona z najwyższej jakości składników. Dzięki niej ta słodka chwila może być dla nas o wiele zdrowsza.
Tabliczki naturalnej czekolady – czym się różnią od zwykłej czekolady?
Naturalna czekolada najczęściej wytwarzana jest w dobrych manufakturach i niewielkich, lokalnych zakładach. Nie ma tu mowy o produkcji masowej, liczonej w milionach sztuk, a to ważne dla tych, którym troska o środowisko nie jest obojętna. Tabliczki naturalnej czekolady tworzone są z wyselekcjonowanych ziaren kakaowca. Niejednokrotnie drzewa kakaowe rosną w dalekich zakątkach świata, by przy wykorzystaniu poszczególnych, specyficznych klimatów, dojrzewać i nabierać wyjątkowego smaku.
- Warto wiedzieć, że miejsce, w którym rośnie drzewo kakaowca, może nacechować jego owoce konkretnym smakiem. Czasem wyczuwa się w nim większą słodycz, czasem aromaty cytrusów, czy orzechów.
- Kupowanie ziaren na takich plantacjach to gwarancja tego, że producent tabliczek otrzymuje wyselekcjonowane ziarna, z których powstaje produkt o autentycznym i głębokim smaku.
Tabliczki czekolady. Natura zamknięta w kartoniku
Tabliczki naturalnej czekolady to zazwyczaj pięknie zapakowany produkt, w którym znajdziemy prawdziwy smak i unikalne połączenia. Wykorzystywanie w produkcji takich tabliczek unikalnych projektów i pomysłów prowadzi do tego, że klient finalnie otrzymuje coś naprawdę wyjątkowego. W sklepie z naturalną czekoladą można spotkać:
- Rzemieślnicze, których opakowania zachwycają prostotą a w procesie produkcji zwrócono uwagę na najdrobniejsze detale. Zazwyczaj takie tabliczki są wypełnione smakiem po brzegi.
- Ręcznie zdobione, na których w piękny sposób umieszczone są liofilizowane owoce lub orzechy, dzięki czemu każda tabliczka wygląda inaczej, jest projektem prawdziwie oryginalnym.
- Wyjątkowe słodycze, których nie można dostać w sklepach, np. tabliczki czekolady wegańskiej lub bez cukru.
Warto zatem oddać się czekoladowej przyjemności, ale spróbować jej z innej strony. Czekolada nie musi być synonimem dietetycznego, czy zdrowotnego przewinienia, ale jedzenia czegoś naprawdę dobrego i dopracowanego.